ISHRANA BUDUCNOSTI – POBEDITI CANCER – CANCRO

Standard
ISHRANA BUDUCNOSTI – POBEDITI CANCER – CANCRO

Nemački naučnik Oto Hajnrih Varburg primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka.
Osnovni uzrok raka bio je službeno otkriven 1923. godine, a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine.
Veoma mali broj ljudi u čitavom svetu zna za to, jer je ta istina sakrivena sa strane farmaceutske i prehrambene industrije.
Oto je otkrio, da je rak rezultat anti-fiziološke snage i anti-fiziološkog načina života.
Zašto?
Zato što jednim anti-fiziološkim načinom ishrane (dijeta na osnovi hrane koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću, telo stvara kiselu sredinu. A u slučaju fizičke neaktivnosti stanice nisu dovoljno snabdeveno kiseonikom.
Ćelijska zakiseljenost uzrokuje izbacivanje kiseonika. Pomanjkanje kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.
Rekao je OTO : “Manjak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno ima i drugo”.
To znači, ako neko ima preteranu kiselost, dakle automatski će imati manjak kiseonika u svom sistemu. Ako nedostaje kiseonik bice zakiseljen organizam.
Takođe je OTO rekao: “Kisele supstance odbijaju kiseonik, s obzirom na bazne, koje privlače kiseonik.”
Dakle, kisela sredina je sredina bez kiseonika
Izjavio je: “Lišiti stanicu za 35 odsto njenog kiseonika za 48 sati možete je pretvoriti u kancer stanicu. “Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, međutim tumoralne stanice mogu živeti bez njega”. “Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava tkiva alkalna – bazna.”
U svom delu “Metabolizam tumora”, Oto je pokazao, da su svi kancerogeni oblici okarakterisani sa dva fundamentalna uslova: krvnom kiselosti i hipoksijom (manjak kiseonika). Otkrio je, da su tumoralne stanice anaerobne (ne udišu kiseonik) i ne mogu preživeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika. Tumoralne stanice mogu preživeti samo glukozom i u sredini bez kiseonika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji imaju neke telesne ćelije, kako bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.
Da zaključimo: Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava normalno funkcionisanje. Tumoralne stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.
VAŽNO: Nakon što je završen probavni proces, hrana, u zavisnosti od kvaliteta proteina, ugljenih hidrata, masti, vitamina i minerala, osigurava i stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Drugim riječima … sve zavisi od toga šta se jede.
Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom čije vrednosti idu od 0-14, gde je 7 neutralna zona. Od 0-7 je kiselo dok 7-14 je alkalno.
Važno je znati kako kisela ili alkalna hrana utiče na zdravlje, pošto stanice, da bi mogle uspešno funkcionisati trebale bi se nalaziti u PH lagano alkalnom (nešto malo iznad 7).
U zdravoj osobi PH krvi nalazi se između 7,4 i 7,45.
Ako je PH krvi u neke osobe ispod 7, završava u komi.
Postoje tri vrste namirnica:
• Alkalizirajuće namirnice, koje uglavnom sadrže katjone i povećavaju alkalnu (baznu) rezervu u krvi,
• Acidirajuće namirnice, koje uglavnom sadrže anjone i povećavaju kiselu reakciju i dovode do smanjenja alkalne rezerve,
• Neutralne namirnice, koje sadrže i katjone i anjone i koje ne dovode do kisele niti bazne reakcije. Malo je namirnica koje su neutralne.
HRANA KOJA zakiseljuju TELO:
* Rafinisani šećer i svi njegovi derivati. (Od svih je najgori, jer nema belančevina, bez masti je, nema vitamina niti minerala, samo rafinirani ugljeni hidrati, koji drobe gušteraču). Njegov PH je 2,1 (veoma kiseo).
* Meso, (sve vrste)
* Proizvodi životinjskog porekla (mleko i sirevi, skuta jogurt itd)
* Rafinisana so
* Rafinisano brašno i svi njegovi derivati. (Testenina, torte, keks itd)
* Hleb. (Najveći deo sadrži oksidirane masti, margarin, so, šećer i konzervanse)
* Margarin.
* Kofein. (Kafa, crni čaj, čokolada)
* Alkohol.
* Duvan. (Cigarete)
* Antibiotici i generalno svi lekovi.
* Bilo koja kuvana hrana. (Kuvanje uništava kiseonik povećavajući kiselost hrane)
* Sva industrijski prerađena hrana, u konzervama, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.
Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost, kako bi garantovala dobru funkcionalnost i optimizovala ćelijski metabolizam. Telo mora imati temelje prehrambenih minerala za neutralizaciju krvne kiselosti u metabolizmu, ali sva spomenuta hrana (pogotovo rafinirana-prerađena) zakiseljuje krv i zaražuju telo.
Moramo voditi brigu, da s modernim stilom života, ovu hranu jedemo barem tri puta dnevno, 365 dana u godini i sva je ta hrana anti-fiziološka.
HRANA KOJA alkalizira.
* Sve sirovo povrće. (Neko je kiselo po okusu, ali u telu reaguje pa postaje alkalno. Neko je pomalo kiselkasto, ali uza sve to stvaraju osnovu za pravinu ravnotežu) Sirovo povrće proizvodi kiseonik, kuvano NE.
* Voće, isto tako. Na primer, limun ima PH faktor približno 2,2, uza sve to unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Možda najjači od svih – nemojte, da vas zavara njegov veoma kiseli ukus). * Voće proizvodi dosta kiseonika. * Neko semenje, kao na primer bademi (mendule) jako su alkalni.
* Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, uza sve to, kako idealna ishrana treba i određeni procenat kiselosti, treba neke i trošiti. Sve žitarice moraju se jesti kuvane.
* Med ima veoma visoku alkalnost.
* Hlorofil: bilje je veoma alkalno. (Pogotovo aloa vera)
* Voda je važna za proivodnju kiseonika. “Hronična dehidracija je najvažnija telesna napetost i koren najvećeg dela svih degenerativnih bolesti.” Potvrđuje dr.Feidon Batmangelid.
* Vežbanje daje kiseonik celom tijelu. “Sedeći način života uništava život”.
Idealno je imati 60 odsto alkalnu ishranu, 40 kiselu, i prirodno je izbegavati proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana industrijski proizvedena pića, rafinisani šećeri, kao i svi zaslađivači.
Ne zloupotrebljavajte so, koristite je što je manje moguće.
Za bolesne osobe, idealno je da ishrana bude 80 odsto alkalna, izbegavajući sve štetne proizvode.
Ako imate karcinom savet je, da alkalizira telo što je više moguće.
Dr. George V. Kril iz Klivlenda, jedan od najpriznatijih hirurga na svetu otvoreno izjavljuje: “Sve smrti takozvane ”prirodne“nisu ništa drugo nego terminalna tačka kisele zasićenosti tela.”
Kao što je ranije naglašeno, potpuno je nemouće, da se rak pojavi u nekoj osobi, koja oslobađa telo svih kiselosti 01:00 alkalnom ishranom, koja povećava pijenje čiste vode i koja izbegava hranu koja proizvodi kiselost.
Uopšteno, rak se ne ugovara, niti se nasleđuje. Ono što se nasleđuje su prehrambene i ambientalne navike te način života (stil života). To može proizvesti rak.
Menhen je napisao: “Borba života je protiv zadržavanja kiselosti”.
“Starenje, pomanjkanje energije, stres, glavobolja, srčane bolesti, alergije, eksceme, koprivnjača, astma, bubrežni kamenci, arterioskleroza, između drugih nisu ništa drugo nego akumuliranje kiselosti.”
Dr Teodor A. Barodi napisao je u svojoj knjizi “Alkalizirati ili umreti”: “U stvari, nisu važna bezbrojna imena bolesti, ono što je važno, da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselih otpadaka u telu.”
Dr Robert O. Jung je rekao:
Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i njegove otpadke u većoj meri nego što ih može izlučiti onda se manifestuju bolesti.“
A HEMOTERAPIJA?
Hemoterapija zakiseljuje telo do te mere, da telo mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralisalo kiselost, žrtvujući mineralne osnove (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primjećujemo promene na licima, koje primaju taj tretman, između ostalog i opadanje kose. Za telo ne znači ništa biti bez kose, ali je jedan kiseli PH značio bi smrt.
Ništa od svega ovoga nije ispričano ili opisano. Sve naznake, industrija raka (čitaj: farmaceutska industrija) i hemoterapija su najunosnije aktivnosti koje postoje, to ne dozvoljavaju … Govori se o multi miliunskom bogastvu, pa vlasnici ne žele, da se to obznani.
Sve ukazuje, da farmaceutska industrija zajedno sa prehrambenom industrijom su jedno te isto telo i da je zavera da 1 pomaže drugom u zaradi.
Što je više ljudi bolesno, tim više raste zarada farmaceutske industrije. Da bi bilo što više pacijenata potrebno je tim više hrane smeće, toliko koliko je proizvodi prahrambena industrija.
Ukoliko su neki od navedenih simptoma jače izraženi, neophodno je odmah pristupiti izboru namirnica isključivo baznog uticaja i već nakon dve nedelje efekti su vidljivi, što se manifestuje kroz slabljenje ili čak nestanak pojedinih simptoma. Kod većine ljudi kod kojih postoji poremećaj, prisutni su skoro svi nabrojani simptomi i zbog toga je neophodno ozbiljno pristupiti lečenju, kako bi se sprečila pojava ozbiljnijih pormećaja: kancer, hronična oboljenja, zaraze, šizofrenija, multipl skleroza, leukemija i slično.
Jaka bazna reakcija:
* celer
* smokve
* biljni čajevi
* dinja
* lubenica
* limun
* mango
* papaja
* peršun
* morske alge
* grožđe bez kožice
*potocarka
Slaba bazna reakcija:
* masline
* maslinovo ulje
* artičoke
* patlidžan
* proso
* miso
* heljda
* trešnje
* mandarine
* kesten
* kokosaov orah (svež)
* krastavci
* prokelj
* med
* praziluk
* pečurke
* rotkvice
* paradajz
* morska so
* crni luk
* narandže
* ukiseljeno povrće (domaće)
* susamovo seme
* soja
Neutralne namirnice:
* pavlaka
* kravlje mleko
* jogurt
* surutka
* puter
* ulja (osim maslinovog)
Blago kisela reakcija:
* jaja
* crveni pasulj
* seme bundeve
* ječam
* spanać
Umereno kisele reakcije:
* med (pasterizovan)
* borovnica
* mekinje
* sirevi
* suvi kokosov orah
* riba
* integralna testenina
* integralne žitarice
* suve mahunarke (osim soje)
* koštunjavo voće (osim badema)
* raž
* kečap
* senf
* šljive
* kokice
* krompir (oljušten)
* suve šljive
* pirinač
Jako kisele reakcije:
* beli hleb
* peciva i kolači od belog brašna
* čokolada
* kafa
* alkohol
* gazirana bezaloholna pića
* zaslađeni voćni sokovi
* junetina
* svinjetina
* piletina
* riba
* rafinisane žitarice
* brusnice
* sladoled
* testenina od belog brašna
* kikiriki
* beli pirinač
* plodovi mora
* crni čaj
* orasi
Konvencionalne metode liječenja raka okvirno koštaju 100000$. Alternativne metode koštaju puno manje, dok je njihova uspješnost puno veća. Upravo zbog toga sve se više ljudi obraća alternativnim načinima liječenja karcinoma.
Dolje ćemo opisati nekoliko terapija liječenja raka sa sodom bikarbonom, koje su pomogle stotinama ljudi. Međutim, bitno je shvatiti, da je rak ozbiljna bolest, i da se takva terapija obavezno mora raditi pod stručnim nadzorom iskusnog alternativnog liječnika.
SODA BIKARBONA /NATRIJEV BIKARBONAT/
LEK ZA ODRŽAVANJE BAZNOSTI TELA
Rak je produkt kiselosti, posebno mlečna kiselina koja je otpadni produkt gljivica
i plijesni i živi u okruženju sa vrlo malo kiseonika. Ukoliko se do kancerogenih
celija dovede što više molekula kiseonika one nestaju.
Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika: širi krvne sudove i lakše otpušta
kiseonik u tkivo, što znači da povećava PH vrednost /baznost/.
Povisuje PH vrednost mokraće i sprećava kristalizaciju mokraćnih kanala.
Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetis,srčane bolesti,srčane
udare,giht,bubrežne kamence. Takođe, stvara otrovni spoj alkosan koji stvaraju
gljivice, a to znači dijabetis i konačno rak.
Oralnim uzimanjem soda bikarbona izvlači urin iz bubrega,sprečava infekciju
mokraćnog mjehura,gihta,artritisa,groznicu te pomaže aktivnost gušterače za
koju se zna da proizvodi najviše bikarbonata i koja je odgovorna za proizvodnju
inzulina.
U slučaju nuklearnog rata američka vojska preporučuje kupke u koje se stavi
2,5 kg. sode kako bi se zaštitili bubrezi i ostali organi od ozračenosti.
Pijte je svaki dan ujutro i uvečer po pola male kasičice u čaši vode ali samo
farmaceutsku bikarbonu sodu jer ne sadrži aluminijum.
Onu koju kupite u trgovini upotrebljavajte samo za kućnu upotrebu.
Još je bolje ako je pijete u kombinaciji sa sveže isceđenim limunovim sokom
ili sa jabukovim sircem,takođe svaki dan.
Za teža oboljenja najdelotvornije je ako je pijete u pomešanu sa crnom
melasom, javorovim sirupom ili medom. Za ovaj tretman je propisani određeni
broj dana.
Bez obzira ima li netko srčana ili neurološka oboljenja,rak ili teži oblik gripe ako
uzima zajedno sodu i magnezijev hlorid osigurava sebi siguran tretman. Njihovo
zajedničko delovanje efikasno odsranjuje otrove i kiseline iz svih celija, tkiva i
organa.
Uzimati 4 – 6 meseci pa 2 – 4 meseca prekid.
NAĆIN UPOTREBE SODE BIKARBONE
Koristimo je za lečenje /oralno,kupka,klistir/ i za kućnu upotrebu. Za lečenje
obvezno koristite farmaceutsku sodu,a za kućnu upotrebu onu koju možete
kupiti u trgovini.
Pijte je svaki dan 2 puta dnevno ujutro i uveče na prazan želudac pomešanu
sa nehlorisanom vodom.
Još je delotvornije ako je svaki dan pijete pomešanu sa jabučnim sircem ili sa
sveže isceđenim limunovim sokom.
Ovo će te pripremiti na slijedeći način:
Dve kasike jabučnog sirca ili sveže isceđenog limunskog soka pomešati sa pola kasicice
sode. Sačekajte da zapeni i nakon što pena padne ulijte vode i popijte.
Ako se radi o težim bolestima pa čak i o raku pomešajte sodu sa crnom
melasom, javorovim sirupom ili medom. Ovaj tretman traje od 7 – 14 dana.
CRNA MELASA –Pomešati po jednu kasicicu melase i sode u čaši vode i piti
jedan put dnevno.
JAVOROV SIRUP – Pomiješati javorov sirup i sodu u omeru 3 naprema 1.
Zagrevati na laganoj vatri i mešati. Kad se zapeni skinuti,uliti u bocu i
čuvati u frižideru. Pije se jedna mala kasicica dnevno.
MED – Isto kao i za javorov sirup.
KLISTIRANJE – Na 1 litru vode staviti nekoliko kasika sode.
KUPKA ‐ /ozračenje,hemoterapija/ U toplu kupku staviti 2,5 kg sode i 1,5 kg soli.
Izvlači uran i ostale teške metale.
UMOR, NAPETOST MIŠIĆA, SKIDANJE MRTVIH CELIJA KOŽE
U toplu kadu staviti jednu šolicu sode. Skinuti će mrtvi dio kožnih stanica i
ostaviti svetlu i mladu kožu.
BRADAVICE – Na vlažnu nakvašenu bradavicu lagano utrljati sodu. Raditi češće.
GRIPA – Za prvi dan doza je pola kasicice u čaši vode koju pijete 6 puta
dnevnu u razmaku od 2 sata. Za drugi dan pijete 4 doze dnevno u
razmaku od 2 sata. Treći dan pije se dvije doze po jedna ujutro i uveće.
Četvrti dan nastaviti sa dvije doze.
MOKRAČNI MJEHUR – Staviti jednu kasicicu sode u čašu vode pa piti dve čaše
zaredom tri puta dnevno /znači 6 čaša/. Ovako piti prvu sedmicu. Drugu
sedmicu isto samo piti 2 puta dnevno. Treći isto samo piti jedan
put dnevno. Ne koristiti ovo više od 21 dan.
RAK PROSTATE I KOSTIJU – Pomešati po jednu kasicicu sode i melase u čaši
nehlorisane vode i piti 4 dana zaredom po jednu čašu dnevno. Peti dan isti omer
mešavine piti 2 puta dnevno. Od 6. – 11. dana pomešati po dve
kasičice melase i sode i piti 2 puta dnevno.
Terapija sodom bikarbonom (prema dr. Simoncini)
Dr.Simoncini, talijanski onkolog, preporučuje korištenje sode bikarbone bez dodataka aluminija ili farmaceutske sode bikarbone u svrhu liječenja raka.
Kako djeluje terapija: soda bikarbona drastično povećava lužnatost krvi, što uništava candidu (koja prema teoriji dr.Simonicini uzrokuje rak).
Postupak lečenja
Kod karcinoma želuca, creva, rektuma i usne šupljine:
Uzimati jednu kasicicu sode bikarbone ujutro i jednu naveče sa čašom nehlorisane vode, tokom jednog meseca. Nakon toga rak bi trebao nestati.
Napomena. Ne koristiti ovu terapiju duže od 3-4 tjedna!
Ipak, u većini slučajeva, terapija dr.Simoncini zahtjeva liječničku pomoć, u obliku injekcija ili intravenske terapije.
Za intravensku terapiju:
500 ml 5% otopine sode bikarbone, direktno u venu, svaki dan. Terapija bi trebala trajati 6 dana, zatim pauza od 6 dana. Tako trebate nastaviti, dok ne dobijete ukupno 24 infuzije. Nakon toga provjerite da li se rak povukao.
Terapija sodom bikarbonom i javorovim sirupom prema dr.Jimu Kelmunu
Dr. Jim Kelmun je liječnik konvencionalne medicine. Međutim, imao je svoj poseban recept za liječenje raka, koji je dijelio ljudima, oboljelim od raka , puštenim kući na umiranje. Za čudo, većina njih su ozdravili od raka i živjeli još dugi niz godina.
„Drugi liječnici su mi rekli, da mi je preostalo manje od 6 mjeseci života. Ali doktor Jim mi je dao ovaj recept i za par mjeseci rak je nestao, što je bilo potvrđeno snimanjem.“ – Farmer Ian Roadhouse
Sama ideja o miješanju sode bikarbone sa javorovim sirupom može se činiti smiješnom i paradoksalnom, pošto stanice raka se hrane šećerom. Međutim, u ovom slučaju, šećer djeluje na drukčiji način. Stanice raka ne uspijevaju iskoristiti šećer za rast, pošto ih soda bikarbona odmah ubije. U ovom slučaju, javorovi sirup djeluje na takav način, da povećava nivo šećera u krvi, da bih ubrizgao sodu direktno u stanice. Pretpostavlja se, da terapija sa sodom bikarbonom i javorovim sirupom djeluje poput kemoterapije, ubijajući stanice raka, ali bez ikakve štete za organizam.
Prema svjedočanstvima brojnih izliječenih, ova terapija je jednostavna, efikasna i može se kombinirati sa drugim prirodnim načinima liječenja raka. Opet napominjemo da bi se terapija trebala primjenjivati pod nadzorom alternativnog liječnika.
Postupak:
– promiješati jedan dio sode bikarbone sa tri dijela javorovog sirupa
– zagrijavati i miješati na vrlo laganoj vatri 10 minuta
– uzimati 3 čajne žlice dnevno tokom 1-2 mjeseca
– tokom ove terapije izbjegavati meso, šećer i bijelo brašno
Kako djeluje soda bikarbona?
Soda bikarbona (bez aluminija) je siguran, efikasan i jeftin način liječenja raka. Soda drastično povećava lužnatost organizma, što dostavlja u stanice raka više kisika, nego što oni mogu podnijeti.
Činjenica je, da stanice raka ne mogu preživjeti u uvjetima visoke razine kisika u krvi. Istraživanja su već potvrdila, da soda bikarbona zaista utječe na PH balans stanica raka.
„Terapija sodom bikarbonom može se provoditi oralno, preko aerosola, intravenski ili preko katetera, da bi se moglo direktno djelovati na rak“ – govori Tullio Simoncini. „Takva terapija može biti efikasna u liječenju mnogih tumora, ali druge ozbiljne vrste tumora – poput karcinoma mozga ili kostiju – na žalost, ostaju netaknute terapijom.“
Iako dr.Simoncini preporučuje svojim pacijentima povećani unos slatkog tokom terapije sa sodom bikarbonom, nikada nije pomislio na miješanje sode sa javorovim sirupom (kako preporučuje dr.Jim).
————————–

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...